14 Kasım 2014 Cuma

Gaudi Ruhu Önce Kapadokya'ya Sonra Arkımeet'e Taşınıyor



Mimar Antoni Gaudi'nin en görkemli eseri Sagrada Familia Kilisesi'nin tamamlanma projesini yürüten mimar Mark Burry ARKIMEET'te Türk mimarlar ile buluşuyor.

Antoni Gaudi'nin muhteşem eseri Sagrada Familia'nın mimarı Mark Burry, 
proje sürecini anlatmak üzere ARKIMEET 2014'te yer alacak.
Art Nouveau akımının öncüsü Katalan mimar Antoni Gaudi'nin Barselona'da tasarladığı katedral yapısı Sagrada Familia'nın proje yöneticisi mimar Mark Burry, bu büyüleyici tasarımı hayata geçirirken kazandığı deneyimleri ARKIMEET 2014'te izleyicilerle paylaşacak.
Gaudi'nin hayatı ve çalışmaları konusunda uzmanlaşan Burry, usta mimar Gaudi'nin 1883'te tasarladığı ve yaşamının 43 yılını adadığı Sagrada Familia projesinde 1979'dan bu yana baş mimar olarak görev alıyor. Yapıyı "kentin içinde etkileyici devasa bir heykel" olarak tanımlayan Burry, uzun yıllardır inşaatının tamamlanması için çalışılan bu zorlu yapının proje sürecini ARKIMEET'te anlatacak.
Burry, ARKIMEET'ten Önce Kapadokya'da!
Gaudi'nin en görkemli eseri olan Sagrada Familia Kilisesi, 1992'den bu yana çok başarılı bir kampanya ile duyurulmakta olan "tamamlanma projesinin" konusu.
Argos Yapı, projenin yöneticisi Mark Burry'yi 17 yıllık bir restorasyon hikayesine sahip, binlerce yıllık tüneller ve kayalara oyulmuş konaklarıyla özel mimarisi ve heybetliErciyes Dağı manzarasıyla dikkat çeken, Uçhisar Köyü'nde yer alan Argos in Cappadocia Otel'de ağırlayacak.
Uçhisar'da terkedilmiş yerleşim bölgesinde 1997'de Turgut Cansever'in danışmanlığında başlayan uzun bir restorasyon çalışmasının ürünü olan Argos in Cappadocia Otel, Sagrada Familia ile benzer zorlu proje süreçlerini yaşaması bakımından da özel bir alan. Mark Burry ise bu paralel süreci değerlendirmek üzere 17 Kasım akşamı, Argos in Cappadocia'nın kalbi niteliğindeki Bezirhane'de Türk mimarlarla biraraya gelecek. Burry'nin konferansı, Argos'ta gelenekselleşen Bezirhane Buluşmaları etkinliğinin de devamı niteliğinde olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder