14 Kasım 2014 Cuma

Havana restore ediliyor

Bu yıl 495. kuruluş yıldönümünü kutlayan Küba’nın başkenti Havana’da tarihi mekanların restorasyonuna hız verildi.
Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan kentin “Eski Şehir” (Cuidad Vieja) bölgesindeki tarihi anıtlar ve uzun yıllardır tamirat bekleyen binalarda hummalı bir çalışma var.
Hedef ise kentin 500. kuruluş yıl dönümüne yenilenmiş bir Havana ile girmek.
Kent tarihçilerinden ve hükümetin restorasyon çalışmalarının ileri gelenlerinden Eusebio Leal yaptığı açıklamada, “Havana Körfezi’nin sahil kısmındaki restorasyon çalışmalarının bu 5 yıl içinde tamamlanmasının beklendiğini” söyledi. Leal “500. kuruluş yıl dönümünü kutlamadığımıza seviniyorum. Hala Havana’ya çaba harcamak için 5 yılımız var.” dedi.
Yetkililer restorasyonu tamamlanan 20 binanın tanıtımını yaparken, etkinliğe katılan Havanalılar da yapılan çalışmalardan memnuniyetlerini dile getirdi.
Amelia Odalis isimli bir öğretmen, “Restorasyondan çok etkilendik. Sanki koloni döneminde yaşıyormuşuz izlenimi verdi. Ve Turist rehberi bunun için yapılan tarihsel özverileri hissettirdi. Sadece binaların yapılması için verilen özveri değil aynı zamanda tamiri için de.” şeklinde konuştu.
2010 verilerine göre hükümet restorasyon için 20 milyon euro harcadı. Yetkililer 1982 yılından bu yanaUNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan kentin restorasyonu için Birleşmiş Milletlerin finansal yardım sağlamasını bekliyor.
http://tr.euronews.com/2014/11/11/havana-restore-ediliyor/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder